Projectomschrijving

Stijgende energieprijzen, minder boodschappen voor meer geld; steeds meer mensen ondervinden de gevolgen en krijgen geldzorgen. Centraal staat de vraag: hoe kunnen we werkgevers en werknemers in Oost-Groningen bewust maken van hoe geldzorgen hen raken en wat ze hier samen aan kunnen doen? Een actueel thema! Veel partijen houden zich ermee bezig. We hebben ons oor te luister gelegd bij ruim 20 bedrijven uit de regio. Waar lopen ze tegenaan en wat hebben ze nodig? Daarnaast hebben een enquête, gesprekken met regionale organisaties en onderzoeken onze koers voor het vervolg bepaald. Onze belangrijkste conclusies lees je in dit artikel.

Werknemers praten niet makkelijk over hun geldzorgen en melden zich vaak te laat. Daarom is het belangrijk dat het onderwerp tijdig besproken wordt en uit de taboesfeer komt. We hebben de ervaringen van werkgevers vastgelegd in verhalen. Die lees je hier.

 Wat gaan we doen om werkgevers en werknemers te helpen?
Tijdig signaleren helpt! Hier vind je een signalenkaart die je hierbij kan helpen.

De komende periode ontwikkelen we steeds meer tools en activiteiten die werkgevers en werknemers verder kunnen helpen. Je vindt ze op deze site en onze social media. Wil je op de hoogte blijven? Laat hier je contactgegevens achter.

 

Projectdetails

Pijlers
Werk en inkomen
Actielijn
Stimuleren en ondersteunen een gezonde leefstijl
Contactpersoon

Sandra Pot, Projectmanager
M: 06 11 35 17 53
T: 050 534 38 44
E: pot@vnoncw-mkbnoord.nl

Website
vnoncw-mkbnoord.nl/actueel/door-geldzorgen-geraakt
Betrokken organisaties
VNO-NCW, MKB Noord, Protestantse Kerk Nederland (PKN) en Welstad