Digitale kwetsbaarheden zitten in een klein hoekje. Hoe klein deze problemen misschien op het eerste oog lijken, zo groot kan het probleem worden. Het overbelasten van servers door middel van DDoS-aanvallen kan ervoor zorgen dat je website voor enige tijd niet bereikbaar is, wat ten koste gaat van de mogelijke omzet.

Ook kan je bedrijf schade oplopen wanneer een hacker eenmaal ransomware weet te installeren binnen je bedrijf. Hiermee gijzelt de hacker in ware je bestanden en vraagt daar losgeld voor. In de tussentijd kun je niet bij je bestanden, wat veel schade kan opleveren.

Voorbeeld uit de praktijk
Stephan is ondernemer van het bedrijf Pouw Rent en is al bijna twee jaar betrokken bij het project Cyber Security Noord-Nederland. Deze ondernemer liet studenten van de Digital Society Hub een screening doen van zijn bedrijf.

Stephan kreeg de bevestiging dat zijn onderneming al op de goede weg was. Toch waren er nog enkele kleine verbeterpunten die wat aandacht vereisten. De airco van Stephan was namelijk verbonden met wifi, wat een mogelijke ingang voor een hacker kan zijn met slechte bedoelingen.

Digiscan
Het is daarom niet alleen goed om te weten in hoeverre je bedrijf al digitaal beveiligd is, maar ook wat je nog zou kunnen doen om dit te verbeteren. Met behulp van de Digiscan kun je dit op een gemakkelijke manier doen.

Hierbij krijg je niet alleen gratis adviesrapport met mogelijke vervolgstappen. Ook staat er een groep specialisten vanuit diverse kennisinstellingen en bedrijven klaar om met je persoonlijke rapport aan de slag te gaan. Klik op de onderstaande tegel om de Digiscan te maken!

Voor meer informatie en eventuele samenwerking over dit specifieke onderwerp kun je contact opnemen met Stichting Cyber Security Centrum Noord-Nederland.