Wat is automatisering?
Automatisering betekent letterlijk gezien de vervanging van menselijk arbeid door machines en computers, met als doel het leven van de mens zo gemakkelijk en goedkoop mogelijk te maken. Automatisering is dan ook de toekomst.

Door automatisering efficiënter en effectiever te gebruiken, kun je bedrijf meer winstgevend worden met minder middelen. Automatisering zorgt er namelijk voor dat taken sneller, kwalitatiever en zorgvuldiger wordt uitgevoerd. Daarbij komt na het instellen en activeren bijna geen menselijk handelen meer bij kijken, waardoor het risico op ziekte of verzuim wordt weggenomen.

Voorbeeld uit de praktijk
Automatisering valt uiteen te zetten in verschillende soorten. Het bekendste voorbeeld komt nog wel uit de industriële automatisering, waarbij robots worden gebruikt om automatisch de lasnaden in een auto te zetten. Maar er zijn veel meer mogelijkheden.

Kantoorautomatisering is een manier waarmee werkzaamheden op kantoor kunnen worden verbeterd, geoptimaliseerd en geautomatiseerd. De registratie van gegevens, het aanmaken van offertes en het versturen van facturen zijn maar een kleine greep in de vele mogelijkheden die automatisering heeft.

Digiscan

Het is daarom niet alleen goed om te weten in hoeverre je bedrijf al geautomatiseerd is, maar ook wat je nog zou kunnen doen om dit te verbeteren. Met behulp van de Digiscan kun je dit op een gemakkelijke manier doen.

Hierbij krijg je niet alleen gratis adviesrapport met mogelijke vervolgstappen. Ook staat er een groep specialisten vanuit diverse kennisinstellingen en bedrijven klaar om met je persoonlijke rapport aan de slag te gaan. Klik op de onderstaande tegel om de Digiscan te maken!

Voor meer informatie en eventuele samenwerking over dit specifieke onderwerp kun je contact opnemen met de Digital Society Hub van de Hanzehogeschool Groningen.