Projectomschrijving

Route Rubicon is een bestaand project dat nu loopt in Winschoten en Veendam. Het streven is het aantal vroegtijdig schoolverlaters terug te dringen terwijl we het aantal jongeren met een startkwalificatie verhogen en tegelijk het aandeel jongeren hoog houden in het onderwijs. Het is de bedoeling dat de studenten in 2 jaar een diploma halen voor Service Medewerker Breed niveau 2. Deze klassen zijn toegankelijk voor alle geschikte schoolverlaters van de Regio Deal Oost-Groningen.

Daarnaast onderzoeken we bij de huidige studenten waar in het verleden andere keuzes gemaakt hadden moeten worden in de ondersteuning (hulpverlening, onderwijs, gemeenten of andere betrokkenen), zodat Route Rubicon en Route De Boeg niet nodig zouden zijn geweest. Uitkomsten van deze onderzoeken naar de instroom, succesfactoren en effecten bij Route Rubicon en De Boeg zetten we in om de toeleiding naar deze vorm van onderwijs te verminderen. Zodat ook na deze impuls van de Regio Deal deze vorm van onderwijs behapbaar en betaalbaar blijft voor Oost-Groningen.

Studente Danielle is ambassadeur van De Boeg

Danielle Tuma is ambassadeur van De Boeg

Trotse Danielle heeft afgelopen jaar met vlag en wimpel haar diploma MBO2 behaald bij De Boeg. Nu kon zij, ondanks haar ziekte van Pfeiffer, toch doorstromen naar de school waar ze als klein meisje al van droomde. Lees hier hoe haar dat gelukt is met hulp van De Boeg.

 

 

 

 

Nieuwsgierig naar de ervaringen van docenten, studenten en de bedenkers van dit project? Luister dan deze podcast over Route Rubicon.

De podcast is mede mogelijk gemaakt door Kracht van de Regio