Projectomschrijving

Route Rubicon is een bekend initiatief in Groningen, gestart na een succesvolle pilot in september 2017. Oorspronkelijk alleen aangeboden in Winschoten, zijn er nu ook groepen in Appingedam, Sappemeer, Leek, Stadskanaal en Winschoten. Via Route Rubicon behalen steeds meer jongeren hun startkwalificatie (diploma Service Medewerker Breed niveau 2) en verbeteren zo hun toekomstperspectief.

Dit project is opgezet om onderwijs te bieden aan jongeren die niet goed passen binnen traditionele schoolomgevingen, maar wel potentie hebben om een MBO 2-diploma te behalen. Het aangepaste traject omvat kleinere klassen en extra begeleiding speciaal voor deze kwetsbare jongeren. Een recent onderzoek laten zien dat investeren in Route Rubicon aanzienlijke voordelen oplevert voor de maatschappij: elke geïnvesteerde euro genereert ongeveer €1,70 aan waarde. Na afronding van Route Rubicon zijn de jongeren goed voorbereid om door te stromen naar regulier MBO 3-onderwijs of met begeleiding een betaalde baan te vinden.

Het doel:
Het uiteindelijke doel van Route Rubicon is om deze jongeren zich te laten ontwikkelen binnen een beschermende omgeving en ze de kans te geven een startkwalificatie te behalen, wat hun toekomstperspectieven aanzienlijk verbetert. Met een startkwalificatie hebben ze een sterkere positie op de arbeidsmarkt, wat hun kansen op het vinden en behouden van werk vergroot.

Projectdetails

Pijlers
Leren
Actielijn
Marja Hovenkamp Marja@hovenkamp@veendam.nl
Contactpersoon

Marja Hovenkamp
Marja@hovenkamp@veendam.nl

Website
www.vsvgroningen.nl/professionals/trajecten/route-rubicon-meerdere-locaties https://noorderpoort.nl/voor-studenten/route-rubicon https://noorderpoort.nl/over-noorderpoort/nieuws/route-rubicon-maakt-het-verschil
Betrokken organisaties
Noorderpoort