Projectomschrijving

Het project ‘Makeport Mercurius’ heeft als doel om de voormalige Philips-fabriek in Stadskanaal om te vormen tot een bruisende hub voor innovatie. Het terrein zal dienen als een broedplaats waar MKB-ers, studenten en opdrachtgevers samenkomen voor samenwerking en kennisuitwisseling, met name op het gebied van stageopdrachten. Makeport faciliteert praktijkleren en biedt een inspirerende omgeving waar ook de rijke geschiedenis van de maakindustrie tot leven komt in een klein Philips-museum.

De Coöperatieve Innovatie Hub Veenkoloniën U.A., in samenwerking met verschillende partners, ziet grote potentie in de circulaire maakindustrie voor de regio. Stadskanaal en de omliggende gebieden hebben van oudsher een sterke band met de maakindustrie, en er zijn veel inwoners met het potentieel om binnen deze sector te werken. Bovendien zijn er tal van innovatieve bedrijven die klaarstaan om de volgende stap te zetten. De initiatiefnemers willen deze kansen benutten en streven ernaar van Oost-Groningen dé circulaire maakregio van (Noord-)Nederland te maken, evenals een koploper op het gebied van duurzaamheid en technisch onderwijs.

Het doel:
Een belangrijk aspect van het project is het creëren van werkgelegenheid. Werk is essentieel voor economische groei en zorgt voor een stabiele basis in de regio. De maakindustrie biedt werkgelegenheid op verschillende niveaus, variërend van productie en middenkader tot engineering en marketing. Door het aanjagen van innovatie en het bevorderen van nieuwe bedrijvigheid, wil Makeport Mercurius banen en (praktijk-)leerplekken creëren die naadloos aansluiten bij de doelen van de Regio Deal. Zo draagt het project bij aan de bloei en weerbaarheid van de regio, waar werken, wonen en leven in harmonie samenkomen.

 

Projectdetails

Pijlers
Werk en inkomen
Actielijn
Versterken Regionale Economie & Werkgelegenheid
Contactpersoon

Michiel Geerts, Projectleider Werk & Inkomen.
E: m.geerts@stolwijkpubliekadvies.nl

Website
www.makeportmercurius.nl/
Betrokken organisaties
Coöperatieve Innovatie Hub Veenkoloniën U.A.