Projectomschrijving

Kleine bedrijven willen graag digitaliseren, volgens een landelijk onderzoek. Ze hebben behoefte aan kennis, ondersteuning, gekwalificeerd personeel en financiële middelen om dit te kunnen doen. Met het project ‘Digitalisering MKB’ helpen we deze ondernemers hier mee. 

Het project ‘Digitalisering MKB’ begint met de vragen van individuele MKB-ondernemers te identificeren. Ondernemers kunnen een vragenlijst invullen om de behoefte aan digitalisering en het kennisniveau van hun bedrijf te beoordelen. Op basis hiervan stellen we een op maat gemaakt Digitale Paspoort voor. Daarnaast zijn er fysieke ontmoetingsplekken gecreëerd in Winschoten en omgeving waar MKB-ondernemers kunnen inspireren, netwerken en van elkaar kunnen leren. Er wordt ook een overzichtelijke ‘menukaart’ aangeboden, zodat ondernemers weten waar ze terecht kunnen voor specifieke vragen. Het onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen is gericht op het verbeteren van de ondersteuning bij digitalisering, zodat deze beter aansluit op de wensen van het MKB in Oost-Groningen. In samenwerking met studenten van Noorderpoort, Hanzehogeschool Digital Society Hub en Rijksuniversiteit Groningen worden praktische onderwijsopdrachten uitgevoerd.

Het doel:
We willen ondernemers inspireren en kennis delen over digitalisering. Daarnaast helpen we hen bij het bepalen van hun ontwikkelingsdoelen. We staan klaar als gesprekspartner en vraagbaak om ondernemers te laten zien wat er mogelijk is en welke stappen ze kunnen zetten. Samenwerking tussen innovatiehubs, organisaties en kennisinstellingen stelt ons in staat om een breed scala aan ondersteuning aan te bieden, zoals informatiebijeenkomsten, expertsessies, cursussen en andere activiteiten.

Bijlages:
Flyer-Digi-scan
Flyer Digitalisering MKB Oost Groningen versie mei 2022
Tijdlijn project MKB digitalisering Oost Groningen

Projectdetails

Pijlers
Werk en inkomen
Actielijn
Versterken Regionale Economie & Werkgelegenheid
Contactpersoon

Janine Roelfsema, projectleider
T: 0597-202021
M: 06-11174950

Website
benchmarkdigitalisering.sqans.nl/surveys/4/groningen
Betrokken organisaties
VNO NCW/MKB Noord, Centrum Digitaal Oldambt van de gemeente Oldambt (CDO), de deelnemende Regio Deal gemeenten Oost-Groningen, provincie Groningen, Hanzehogeschool Digital Society Hub, Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Noorderpoort, 5Groningen, Digital Literacy Coalition (DLC) en Economic Board Groningen (EBG).