Al 200 Energie Bespaarpakketten opgevraagd

Om verduurzaming onder inwoners te stimuleren, is begin februari gestart met het versturen van brieven met een unieke code. Met deze code kan een Energie Bespaarpakket naar keuze t.w.v. 50 euro worden uitgezocht. De codes zijn verstuurd naar adressen van woningen met een relatief hoog energieverbruik, omdat daar met deze producten een snelle winst te behalen is. Inmiddels zijn ruim 200 pakketten aangevraagd en/of opgehaald bij deelnemende bouwmarkten. De code kan worden ingeleverd op de website jouwbespaarcoach.com/energie-bespaarpakket.

Ook energiecoaches populair

Bewoners die een code krijgen, kunnen ook kiezen om samen met een energiecoach te kijken welk Energie Bespaarpakket in hun situatie het meest interessant is. Op dit moment kiest zo’n 16% hier voor. Met de ruim 30 bewoners die zich hier nu voor hebben opgegeven, is afgesproken dat er een afspraak wordt gemaakt zodra dit weer mogelijk is. Bewoners die het pakket hebben opgehaald, krijgen een flyer waarin ze gestimuleerd worden een afspraak met een energiecoach te maken. Nieuwsgierig wat een energiecoach kan betekenen? Lees verder.

Wie stookt er voor de hele buurt?

Van zo’n 500 koopwoningen in Veendam Noordwest en in Musselkanaal worden binnenkort warmtebeelden gemaakt. Deze beelden geven inzicht in de isolatie van de woning. Met het bijgeleverde rapport krijgen bewoners direct advies wat ze het beste kunnen doen om hun huis te verduurzamen. Op dit moment worden de vervolgstappen voorbereid om de bewoners te helpen hiermee aan de slag te gaan. Denk aan een (online) bijeenkomst en een collectieve isolatieactie. Meer informatie over de warmtebeeldenactie leest u hier.