Uitvoeringsprogramma 2020-2021 vastgesteld

18-12-2020

 

Vanochtend (18 december 2020) heeft de Stuurgroep Regio Deal het uitvoeringsprogramma 2020-2021 vastgesteld. Hierin zijn 18 projecten opgenomen die in de loop van 2021 worden uitgevoerd. Hieronder volgt een korte update van de projecten die na de kerstvakantie gaan lopen.

Het bijzondere onderwijsproject Route Rubicon wordt uitgebreid in Winschoten en Veendam en gaat ook in Stadskanaal beginnen. In Veendam Noordwest is de gebiedsgerichte aanpak Noordwest op z’n best gestart. Binnen deze aanpak lopen komend jaar verschillende projecten, zoals het landelijk succesvolle project Junior Energiecoach, waarbij kinderen in huis spelenderwijs energie besparen. De gebiedsgerichte aanpakken worden ook gestart in Bad Nieuweschans, Vlagtwedde, Stadskanaal en Pekela. Een ander bijzonder project is de Verrijkte Schooldag. In dit project maken kinderen op de basisschool kennis met een gezonde leefstijl, sport, cultuur, natuur of techniek. Bad Nieuwschans had dit jaar de primeur met de pilot ‘Tijd voor Toekomst’, gefinancierd vanuit Nationaal Programma Groningen (NPG). Vanuit de Regio Deal Oost-Groningen wordt deze aanpak, in samenwerking met het NPG, in alle Oost-Groninger gemeentes opgezet. Benieuwd hoe de proef in Bad Nieuweschans is verlopen? Bekijk dan deze video.

Tot slot zal er in 2021 flink worden ingezet op het ondersteunen en stimuleren van huiseigenaren bij de energietransitie. Er wordt onder andere gestart met de verspreiding van energie bespaarpakketten met als doel huiseigenaren te stimuleren om te besparen op hun energiekosten. Daarnaast zal de website jouwbespaarcoach.com worden gelanceerd.

Lees hier het volledige uitvoeringsprogramma.