Danielle Tuma is ambassadeur van De Boeg

Trotse Danielle (17) is ambassadeur van De Boeg

Danielle heeft afgelopen jaar met vlag en wimpel haar diploma MBO2 behaald bij De Boeg. Nu kon zij, ondanks haar ziekte van Pfeiffer, toch doorstromen naar de school waar ze als klein meisje al van droomde. Eenmaal begonnen aan het 1e jaar MBO Onderwijsassistent is Danielle daar enorm dankbaar voor. “Ik heb de kans gekregen om te kunnen doen wat ik graag wil en heb mezelf enorm ontwikkeld als persoon.”

 

Eens van De Boeg, altijd van De Boeg
Over de vraag of zij ambassadeur van De Boeg wilde worden hoefde ze niet lang na te denken. Vol trots vertelt ze: “Eens van De Boeg , altijd van De Boeg. Mijn mentor begeleidt me nog steeds. Zelfs nu ik op het MBO voor Onderwijsassistent zit. En mijn klas is zo hecht, we blijven met elkaar verbonden. Elke maandag ga ik nog even langs om te praten hoe het gaat.”

 

Vrij om te gaan
De Boeg leidt op tot MBO2 Service Medewerker, maar laat de studenten wel vrij om hun eigen weg te vinden. “Ik heb altijd al graag met kinderen willen werken, nu heb ik dankzij De Boeg stage kunnen lopen op een basisschool. Ik wilde dit zo graag en met hulp van mijn mentor is het gelukt. Een half jaar lang mocht ik meelopen. Het was zo ontzettend leuk. Vroeger dacht ik met kinderen te gaan werken in de psychologie, maar eenmaal voor de klas was ik verkocht!”

 

Zijn wie je bent
“Toen ik de eerste dag begon bij De Boeg droeg ik een zwarte trui en wilde ik vooral niet opvallen. Op mijn diploma-uitreiking, een jaar later, droeg ik rode lippenstift, hoge hakken en een gekleurde jurk. Ik ben bij De Boeg helemaal uit mijn schulp gekropen. Naast de lessen zijn er zoveel gesprekken geweest, gericht op persoonlijke ontwikkeling. Dat heeft mij ontzettend geholpen. En het mooiste is nog wel de acceptatie. Dat je er mag zijn wie je bent.”

 

“Ik heb de kans gekregen om te kunnen doen wat ik graag wil en heb mezelf enorm ontwikkeld als persoon.”