Koffiemoment in Bad Nieuweschans

Het veld in na Corona

Nu fysieke bijeenkomsten weer mogelijk zijn, gaat de Regio Deal de wijk weer in. In alle zes Oost-Groninger gemeenten hebben verschillende bijeenkomsten plaats gevonden. Zo waren er in Bad Nieuweschans en Veendam Noordwest koffiemomenten met bewoners om te praten over de Gebiedsgerichte Aanpak. En Jouwbespaarcoach was te gast bij verschillende lokale evenementen.

 

Koffiemomenten in Bad Nieuweschans
Afgelopen zomer heeft het projectteam verschillende ‘Schanskers’ gezien en gesproken. Vooral de twee dagen waarop het team met de koffiekar in het dorp stond zijn momenten waar beleidsadviseur Yoka Bartelds blij mee is: “Het is zo waardevol om weer ‘naar buiten te mogen’, en live met elkaar te kunnen praten. De koffiekar is het resultaat van een fijne samenwerking, we hadden bekijks en er kwamen veel actieve inwoners op af. Voor kennismaking, maar ook om hun ideeën over het dorp met ons te delen.”

 

“Het is zo waardevol om weer ‘naar buiten te mogen’, en live met elkaar te kunnen praten.”

 

Jouw Bespaarcoach in de regio
Op uitnodiging van Duurzaam Veelerveen gaf Jouwbespaarcoach toelichting op de warmtebeelden die van de woningen zijn gemaakt. Projectleider Erwin Jalving: “Het was een leuke bijeenkomst. We zijn constant in gesprek geweest met bezoekers en hebben veel mensen blij kunnen maken met een energie Energie-BespaarPakket, Energiecoach of Quickscan. We hebben ook veel geleerd van de bezoekers; hoe we bijvoorbeeld het beste de bewoners van de wijk kunnen benaderen met onze verduurzamingsaanpak.”

In Musselkanaal presenteerden Jouwbespaarcoach samen met Levendig Musselkanaal de isolatie-actie die door de tijdelijke Verduurzamingssubsidie heel interessant is.

Tijdens de Energiemarkt van Pekela geeft gas en de buurtmarkt van Veendam Noordwest op z’n Best, konden bezoekers bij Jouwbespaarcoach terecht met al hun vragen over energie besparen en verduurzamen.

 

Jouwbespaarcoach in Veendam
Jouwbespaarcoach te gast in Veendam

 

Jouwbespaarcoach te gast
Bijeenkomst Jouwbespaarcoach